Άγιον - Όρος

Άγιον - Όρος

Σάββατο 23 Αυγούστου 2008

Επί πόλου Όνου καθούμενος ο Πατριάρχης.

Στις Μονές Αγ.Παύλου και Αγ. Γρηγορίου ο Πατριάρχης


Συνεχίζεται η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Άγιον Όρος, με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια από την Κοίμηση του δευτέρου κτήτορος της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους, Αγίου και Πατριάρχου Κων/πόλεως Νήφωνος.
Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χθες Παρασκευή επισκέφθηκε τις Ιερές Μονές του Αγίου Παύλου και της Ιεράς Μονής Αγίου Γρηγορίου.
Μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Διονυσίου, τελέστηκε ιερό τρισάγιο στο κοιμητήριο της Ιεράς Μονής καθώς και αγιασμός στον Τάφο του Αγίου Νήφωνος.
Αμέσως μετά ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε για την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, εκεί τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερες τιμές, και τον προσφώνησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παρθένιος Αγιοπαυλίτης.

Ο Πατριάρχης στην αντιφώνηση του μίλησε στους μοναχούς, για τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν το Άγιον Όρος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου και υπάγεται η μοναστική πολιτεία «κανονικώς» και «πνευματικώς».
Ακόμη να αναφερθεί πως τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, υποδέχτηκαν εξίσου με ιδιαίτερη θέρμη χθες το απόγευμα ο Ηγούμενος και η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Γρηγορίου.
Τέλος ο Πατριάρχης επέστρεψε στην Ιερά Μονή Διονυσίου, όπου και διανυκτέρευσε, καθώς σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, και το απόγευμα θα χοροστατήσει στον Μέγα Εσπερινό της Πανηγύρεως του Αγίου Νήφωνος.

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης.

πηγή: www.romfaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: